دکتر ابوالفضل بختیاری:
در این نوشتار که نویسنده طی چندین سال به مطالعه و مشاهده سرزمین آفتاب تابان (ژاپن) پرداخته، درسهایی از فرهنگ آموزش و مدارس ژاپنی ها را به صورت خلاصه ارائه کردهاست.
به ژاپن باید به مثابه آئینه نگاه کرد و نه یک راهکار
(مری وایت 1987 به نقل از لوئیس 1995 ترجمه افشین منش و ایلبگی طاهر 1385)
برای شناخت سرزمین خود، بایدسرزمین دیگری را شناخت.
(لوئیس 1985ترجمه افشین منش و ایلبگی طاهر 1385)
اشاره
در دهه های اخیر دستاوردها و پیشرفت های شگرف ژاپن موجب حیرت و حسرت جهانیان شده است. بطوریکه بسیاری از پژوهشگران راز موفقیت و توفیق ژاپنی ها را در فرهنگ آموزش و پرورش آن جستجو می کنند. در این نوشتار که نویسنده (از کارشناسان پژوهشگاه آموزش و پرورش است) طی چندین سال به مطالعه و مشاهده سرزمین آفتاب تابان (ژاپن) پرداخته، درسهائی از فرهنگ آموزش و مدارس ژاپنی ها را به صورت خلاصه ارائه کرده، که تقدیم می شود:
مقدمه
پژوهش های انجام شده در خصوص فرهنگ آموزش و فرهنگ مدارس ژاپنی ها، اعجاب جهانیان را برانگیخته است. بطوریکه در چندین آزمون بین المللی (TIMSS تیمز)، آموزش و پرورش ژاپن جز کشورهای برتر جهان بوده است، همچنین مطالعات تطبیقی آموزش و پرورش نشان می دهد که آموزش و پرورش عمومی به ویژه دوره ابتدائی از کیفیت بسیار بالائی برخوردار است (سرکارآرانی، 1384). “اَزرا ووگل” (استاد دانشگاه هاروارد) که حدود 20 سال در آنجا به مطالعه مشغول بوده می نویسد: من از موفقیت های ژاپن طی دو دهه اخیر شگفت زده شده بودم، از خودم می پرسیدم چرا ژاپن، بی آنکه منابع طبیعی داشته باشد، تا این حد در حل مشکلاتی که برای جامعه آمریکا ناگشوده مانده موفق بوده است؟! اما به راستی راز موفقیت ژاپن در چیست و کدام ویژگی باعث شده تا بسیاری از آگاهان، قرن بیست و یکم را قرن ژاپن بدانند و آن را کشور شماره 1 بشناسند؟.
نظام آموزشی ابتدایی در ژاپن
مدارس ابتدائی در ژاپن بسیار جالب و دیدنی هستند، ساختار و نظام آموزش ابتدایی ژاپن به پرورش شخصیت کودک در این دوره بسیار توجه دارند. فضای فیزیکی مدارس ابتدایی بسیار مجهز و درخور توجه هست، بطوریکه اکثر مدارس ابتدایی در ژاپن استخر دارند و فضای فیزیکی بسیار تمیز و با طراوت هستند. اما چرا مدارس ابتدائی؟
اکثر پژوهشگران آموزش و پرورش ژاپن، مدارس ابتدائی ژاپن را بسیار سرزنده، بزرگ، جالب و جاذب توصیف کرده اند، برای مثال “کومینگر” می گوید:
مدارس ابتدایی، گل سرسبد آموزش و پرورش ژاپن هستند. ژاپن در مقایسه با ایالات متحده آمریکا، سهم بیشتری از تولید ناخالص ملی خود را در مقاطع 12 سال تحصیلی (ابتدایی تا دبیرستان) و مقدار کم تری از آن را در آموزش دانشگاهی خویش، هزینه می کند.
در طول بیش از یکصد سال، رهبران و دولتمردان ژاپنی به دوره آموزش ابتدایی به عنوان محوری سرنوشت ساز در توسعه ملی، نظر داشتند، چنانکه آری نوری، موری (معمار مدرنیزاسیون ژاپن) در سال 1885 می نویسد:
99 درصد دانش آموزان دوره ابتدایی در ژاپن در مدارس ابتدایی دولتی، در محل اقامت خود درس می خوانند در این دوره تحصیلات، آموزش رایگان است و فرزندان تمام ساکنان محل، اجازه ثبت نام دارند (لوئیس ترجمه افشین منش و ایلبگی طاهر ،1385،5).
در ژاپن 90 درصد دانش آموزان، کلاس دوازدهم را با موفقیت پشت سر می گذرانند (این نسبت در آمریکا 73 درصد و در اروپا 50 درصد است) [رولن و بیورک 1998، ترجمه رعیتی دماوندی ،1383-13]
ویژگی های فرهنگ مدارس در ژاپن
1 – اهمیت بسیار زیاد مردم و دولت ژاپن به آموزش و پرورش (دولت ژاپن بیشترین سهم از تولید ناخالص ملی را صرف دوره های آموزش پیش دبستانی و ابتدایی می کند)
2 – تاکید بر کارگروهی (تیمی)- (ووگل 1979، لوئیس 1995، سرکارآرانی 1381، بختیاری 1387)
3 – انعطاف فکری و نوپذیری نوسازی اعجاز آمیز ژاپن(ووگل 1979)
4 – نظام آموزشی کارآمد – کیفیت بالای آموزش (هرمان کان)
5 – پشتکار، صبر و حوصله، انضباط درونی
6 – احترام به دیگران
7 – روح همکاری دسته جمعی
8 – انضباط و شوق به کار
9 – ثبات
10 – شوق یادگیری
11 – اخلاق کار و تلاش
12 – در زمینه مدیریت، ژاپنی ها به رهبری جمعی گرایش دارند
13 – تاکید بر جنبه ی کاربردی آموزش
14 – شیوه آموزش عملگرا، تاکید بر آزمایش و پژوهش
15 – دانش آموزان در کارهای مدرسه مشارکت فعال دارند (تعاون، همراهی گروهی)
16 – مدرسه در ژاپن محل زندگی دانش آموزان است
17- در مدارس سعی در بالابردن “اعتماد به نفس” فراگیران(دانش آموزان) است
18 – مدارس ژاپنی تلاش برای رشد خلاقیت، رشد روحیه کارگروهی می کنند
19 – بازی های آزاد در مدارس مورد توجه است
20 – مدارس ژاپنی- بچه ها را برای زندگی در جامعه تربیت می کند
21 – پرورش حس اعتماد به نفس
22 – شکوفائی خلاقیت
23 – مشارکت و درگیرکردن بچه ها به صورت عملی
24 – پرورش حس مسئولیت پذیری
25 – تاکید بر رفاقت بین دانش آموزان به جای رقابت
26 – تاکید بر دوستی و همکاری بین بچه ها
27- همکاری در نظافت مدرسه
28- همکاری بسیار نزدیک خانواده (اولیاء) با مدرسه
29- تاکید بر دوستی و رفاقت در مدارس (لوئیس 1985)
30- توجه به خودفرمانی یا خود مدیریتی (لوئیس)
31-تاکید بررشد اجتماعی(بنجامین 1997)،سهم زیادی از آموزش در ژاپن به زندگی اجتماعی و رشد اجتماعی می پردازد
32- ایجاد فرصت های مساوی برای همگان
33 –آموزش (پرورش) تمامی کودکان با یک روش
34- معلمان مربی اند نه مستبد (معلم در نقش هادی و راهنما)
35- در مدارس ژاپن تفریح و شادی ضروری است
36- در مدارس با تفریح و شادی دانش آموزان را وارد به مشارکت و همکاری می کنند
37- در ژاپن کلاسها به گروه های کوچک تقسیم می شود
38- ژاپنی ها کوشیده اند شادی و لذت را به فرایند یادگیری بیامیزند
39- در کلاسهای درسی ژاپن تعارض و دشمنی بین معلم و شاگرد وجود ندارد
40- هیچ دانش آموزی در ابتدایی مردود نمی شود – هیچ دانش آموزی از مشارکت در فعالیت ها منع نمی شود (بنجامین 1997).
ژاپنی ها اعتقاد دارند تجربه ها، تأثیر بلند مدت در رشد دارد لذا برای پرورش افراد تجارب مهم هستند
* برنامه درسی ملی در بردارنده راهکارهایی برای فعالیتهای غیردرسی دانش آموزان می باشد (برنامه نظافت مدرسه) از آنجا که در مدارس ژاپنی، سرایداری وجود ندارد، پاکیزه نگه داشتن کلاسها، راهروها یا سرویس های بهداشتی، زمین های بازی بر عهده دانش آموزان است.
نگارنده که خود به مشاهده از مدارس ژاپن پرداخته، بسیاری از دانش آموزان ابتدایی و پیش دبستانی را در حال نظافت کلاس و مدرسه دیده است. در یکی از مدارس ابتدایی در کیوتو و یک مرکز پیش دبستانی در توکیو شاهد دستمال کشیدن بچه ها در راهرو و کلاس بوده است.
به زعم برخی پژوهشگران (لوئیس، سرکار آرانی، دوای و دیگران) در مدارس ژاپن آموزش قلب ها و اندیشه ها بچه ها مدنظر است. پژوهش لوئیس (1995)، نشانگر تجلی فرهنگ ژاپنی در فرآیند آموزش و یادگیری در مدارس ژاپن است، و در مدارس ژاپن به صورت حیرت انگیزی آموزش و یادگیری در قالب سناریوهای فرهنگی مدیریت می شود و آموزش و پرورش ژاپن تا حدود زیادی فرهنگی است و مبتنی بر فرهنگ ژاپنی است.
آموزش و پرورش ژاپن با همه محاسن که می تواند برای ما آموزنده باشد و از آن تجارب موفق درس گرفت ولی در دهه های اخیر با مشکلاتی مواجه بوده که منجر به تفکر و تعقل صاحبنظران علوم تربیتی ژاپنی شده است ازجمله Bullying (اذیت و آزار بچه ها) کمی انگیزه دانش آموزان برای درس نداشتن علاقه برای ادامه تحصیل (پرفسور نقی زاده)، عدم توجه به فردیت ]در ژاپن به کار گروهی و تیمی بسیار توجه می شود- در نتیجه فرد و خواسته های فردی کمتر مورد توجه است[ موجب مشکلاتی شده است، که درخور توجه است.
ویژگی مهم فضای فرهنگی مدارس ژاپن (در دوره ابتدایی) سرزندگی، شلوغی، شادابی، شادی و جار و جنجال کلاس است. معلمان ژاپنی بر خلاف همکاران خود درسایر کشورها تلاشی برای سکوت و ساکت و بی حرکت نگه داشتن دانش آموزان خود نمیکنند. از آنجا که دانش آموز مجاز است با بغل دستی خود صحبت کند برای تراشیدن مدادش از جا بلند شود یا پرده ها را بکشد. این قبیل کارها، اختلال در نظم کلاس بشمار نمی رود. بنابراین نظم و انضباط تحمیلی نیست و در نتیجه کلاسها نیز شلوغ و پر جار و جنجال است و این امر از نظر معلمان، بی اشکال است.
ووگل (استاد دانشگاه هاروارد)، معتقد است نوسازی ژاپن از اواسط قرن نوزدهم (یعنی عصر امپراتوری “می جی” در سال 1868) آغاز شده و از این زمان ژاپنی ها به طور جدی با فرهنگ غرب آشنا شدند و از ترکیب و تلفیق عناصر فرهنگی خود، فرهنگ نوین ژاپن را ساختند. روش ژاپنی ها در این ترکیب فرهنگی، هشیارانه و آگاهانه بود (ووگل 1979، ترجمه خوارزمی و اسدی 1371).ژاپنی ها تمدن و فرهنگ کهن خود را با دانش نوین در آمیختند و کهن را دور نینداختند. حاصل این آمیزش بسیار اثربخش بود و فرهنگ ژاپن شکوفا شد. همچنین ویژگی ها همچون پشتکار، صبر و حوصله، انضباط درونی، حساسیت و احترام به دیگران، تاکید بر کارگروهی (تیمی) در موفقیت آنها سهم داشته، ولی “ووگل” معتقد است: پیشرفت های ژاپنی ها بیشتر دستاورهای ساختارهای سازمانی، سیاستگذاری و برنامه ریزی درست آنهاست. شاید بتوان گفت “مدیریت ژاپنی” که زبانزد جهانیان است در این توفیق سهم بسزایی داشته است.
بسیاری از پژوهشگران علل توفیق ژاپن را به نظام آموزش و پرورش کارآ، با کیفیت و سرمایه گذاری زیاد روی پرورش منابع انسانی، سختکوشی و وفاداری افراد به سازمان هائی که در آن کار می کنند، احساس تعهد در جهت رشد و پیشرفت، فداکاری و آمادگی برای اصلاح نارسائی ها و اشتباهات خود، سازماندهی و مدیریت بسیار خوب و کارساز نسبت میدهند (هرمن کان). همچنین برخی اندیشمندان می گویند: مردم ژاپن به آموزش و پروردن منابع انسانی خود بسیار توجه و تاکید دارند (طوسی، 1384)، برخی دیگر پژوهشگران جهش ژاپن را ناشی از ویژگی های فرهنگی خاص ژاپنی ها می دانند و برخی نویسندگان توانائی ها ژاپنی ها را برای “کار گروهی” کلید موفقیت آنها می دانند.
* پی نویس
بخشی از نوشتار حاضر، حاصل مشاهده، مصاحبه وحضور نگارنده در مدارس ژاپن است که با مساعدت پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، سفارت ژاپن در ایران و ایران در ژاپن، اساتیدی همچون دکتر سرکارآرانی، دکتر خرازی، دکتر عراقچی، دکتر گواهی، استاد صافی ، پرفسور محمد نقی زاده، پرفسور اوکاموتو(Okamoto)، کویاما خانم موریتا (Morita) انجام شده است.
منابع:
- – سرکار آرانی، محمدرضا (1381). فرهنگ آموزش در ژاپن. تهران : روزنگار
- – ماتسوشیتا، کونوسوکه (1377). مشت آهنین در دستکش مخملی: 101 ویژگی دیگر مدیریت و رهبری ترجمه محمدعلی طوسی. تهران: سخن
- – بختیاری، ابوالفضل (تیره، 1386). درسهائی از ژاپن. خبرنامه انجمن دوستی ایران و ژاپن، سال هفتم شماره 16
- – طوسی، محمدعلی (1384). درسنامه فرهنگ سازمانی: دوره دکتری مدیریت آموزشی. تهران: واحد علوم و تحقیقات
- – لوئیس، کاترین (1995). آموزش قلب ها و اندیشه ها. ترجمه ح. افشین منش و ش. ایلبگی طاهر. تهران: ساز و کار، چاپ چهارم 1385
- گواهی، عبدالرحیم (1386). شینتوئیزم. تهران: علم
- دوای، لوئیس، سوگا، ماتسودا (1388). آموزش به مثابه فرهنگ. ترجمه سرکار آرانی، شی می زو و موریتا. تهران : تربیت
- Monbusho (1995). Education in Japan. Tokyo: Monbusho
- Monbukagakusho (2008) Minstry of Education,culture sport,science and technology.Tokyo: Minstry of Education,culture sport,science and technology.Tokyo
*دکتر ابوالفضل بختیاری؛ پژوهشگاه آموزش وپرورش – پژوهشکده خانواده
185 دیدگاه
نوشین فهیما
باسلام خدمت جناب استاد بختیاری
از اینکه نشانی را برایم ارسال کردید بسیار متشکرم
بسیار خوب و جالب بود
ابوالفضل بختیاری
سلام
تشکر از محبت شما
موفق باشید
بختیاری
خواجه صالحاني
با سلام و خداقوت به استاد ارجمند جناب بختیاری
بنده از موفقیت جامعه ژاپن در مقایسه با ایران افسوس نمی خورم بلکه غبطه می خورم چون کسی که افسوس می خورد باورش این است که آنها موفق شدند چون ظرفیت آن را داشنتد وما نداریم اما من غبطه می خورم چون باور دارم ظرفیت معنوی ومادی ما بسیار بیشتر از ژاپن است
علتی که با این ظرفیت معنوی ومادی بیشتر جلوتر نیستیم را از زبان یک ژاپنی بیان می کتم
از یک استاد ژاپنی می پرسند با اینکه شما هم قبول دارید چامعه ایرانی هوش و استعداد و ظرفیت های بالقوه زیادی دارد چرا به اندازه ژاپن پیشرفت (صنعتی و ….) نداشته پاسخ داده: در ژاپن از هر ده نفر یک نفر که خلاق تر و توانمند تر است توسط 9 نفر دیگر به عنوان رهبر ومدیر گروه انتخاب می شود و مرید او می شوند اما در جامعه ایران از هر ده نفر ممکن است یک نفر از دیگران هوش وخلاقیت کمتری داشته باشد 9 نفر دیگر این فرد را مدیر خود می کنند
و هر کدام مدیر را برحسب خلاقیت خود به سمت خواسته های خود می کشانند
به وب سایت ما هم سری بزنید نام کاربری و رمز عبور برایتان ایمیل می شود
http://lms.salehani.com
به امید ایرانی سربلند
jps
البته جناب خواجه صالحانی عزیز!
این مقایسه انجام شده چیزی شبیه به افسانه و از آن حکایتهای ساختگی باید باشد…
مهدی کلاهی
با درودی فراوان و گرم توام با احترام فراوان
سه تا مقاله و یادداشت ارزشمند به قلم استاد بختیاری:
http://abakhtiari.blogfa.com/post-151.aspx
http://abakhtiari.blogfa.com/post-116.aspx
http://japanstudies.ir/?p=753
واقعا راهگشای تصمیمات مسئولین امر در اثر بخشی و موفقیت آینده ی نه تنها سیستم آموزش و پرورش ایران است بلکه پایه ای برای کل جامعه ایران خواهد بود.
و باید گفت آینده، الان است امید است با تلاش همگانی و بنیان نهادن ساختار آموزش و پرورش صحیح حتی از خانه، کمک به ارتقا دانش فکری و عملی خود بکنیم.
همیشه موفق و شاد و سربلند باشید.
بدرود
کلاهی
حدادی
به نام خدا
آقای دکتر بختیاری
سلام
از لطف شما سپاسگزارم
امید که از حضور شما بیشتر بهره مند باشم
حدادی
فقیه
سلام استاﺩ گرامی خواهشمنﺩم ﺩرصورت امکان هریک از موارﺩ بامثال وتوضیحات کافی اگر نوشته شوﺩ موثرتر خواهﺩ بوﺩ. ارائه جزئیات برای ما ﺩر کلاس ها موثرخواهﺩبوﺩ. نوشته شمابرای من خیلی جالب بوﺩ. انشااله مطالب کاربرﺩی برای مقاطع تحصیلی ﺩراین زمینه بنویسیﺩ.
نعمت الله فاضلی
سلام آقای دکتر بختیاری عزیز
نمی دانستم شما در ژاپن مطالعه میدانی در مدارس آنجا داشته اید. نکات بسیار مهمی را در مشاهدات و مطالعات تاتن بیان کرده اید. آموختم. امیدوارم روزی یک مردم نگاری در این زمینه بنویسید.
موفق باشید
فاضلی
زرين ترنج
سلام
تشکر از ابراز لطف شما
دوستان اگر مطالب جدیدی در باره آموزش وپرورش ژاپن دارید برایم بفرستید
ممنونم
قاسم پور
سلام آقای دکتر بختیاری
امیدوارم حالتون خوب باشد.یاد رفته بود که ژاپن رفته اید.مطالب قشنگ و جالبی رو عنوان کردید اما افسوس که … .راستی آقای دکتر تا اونجایی که خبر دارم آقای حداد هم گویا یه رفت و آمدهای به ژاپن بابت همین مسائل آموزشی داشته و به نوعی گفته میشه در مدرسه غیر انتفاعی اش بکار برده،از این موضوع چیزی اطلاع دارید؟
محمودی
سلام — تشکر
بسیار جالب آموزنده است
موفق باشید
شادمان
سلام . آیا مدرسه ا ی در ایران وجود دارد که که به سبک ژاپنی یا دیگر گشورهای پیشرفته اداره بشه . اگر وجودارد لطفا برام معرفی کنید.؟
حیدر قاسم نژاد
خیلی جالب وقابل استفاده بود به امید روزی که سیستم آموزشی ما اصلاح شود وبه کیفیت توجه کند نه فقط به کمیت.
AH Vahdati
با سلام وخسته نباشید خدمت استاد گرامی
مقاله بسیار جالبی بود و استفاده کردم.
به امید آنروز که اول خودمان وفرهنگمان و روز بعد مدارسمان عوض شود.
ارادتمند شما امیرحسین وحدتی
يحيي رحمتي
باسلام خدمت استاد ارجمند جناب آقای دکتر بختیاری
بسیار جالب و آموزنده است . از تلاشتان سپاسگزارم.
اشرف ساداتی
با تشکر از استاد گرامی جناب آقای بختیاری . به امید این که روزی کشور ما نیز مانند ژاپن الگو شود . دو نا سه سالی است میخواهند در کتب درسی نقش فعالیت محوری را پیاده کنند و لی متأسفانه تا موفقیت راه طولانی در پیش است.
مليحه نقيبي
سلام استاد محترم بسیار مطالب جالب و مفیدی بود وبرای من خیلی جالب بود که شما در مدارس ژاپن تحقیقاتی انجام داده اید امید که در ایران نیز شاهد چنین پیشرفت هایی باشیم
رقیه طاهری پور کوزه کنان
با عرض سلام آقای دکتر خیلی مطالب جالبی بود بنده به عنوان مدیر یک مدرسه راهنمایی امیدوارم روزی برسد که ماهم سبک آموزشیمان را تغیراتی داده وبه سوی رشد و ترقی سوق دهیم با تشکر از مطالب جالب شما
رقیه طاهری پور کوزه کنان
با عرض سلام آقای دکتر خیلی مطالب جالبی بود بنده به عنوان مدیر یک مدرسه راهنمایی امیدوارم روزی برسد که ماهم سبک آموزشیمان را تغییراتی داده وبه سوی رشد و ترقی سوق دهیم با تشکر از مطالب جالب شما
علی اکبر رضوانی
سلام:
نکات جالب وقابل استفاده ای در لابه لای نوشته ها وجود دارد که با وضعیت موجود نیز در مدارس کشور ما قابل استفاده است.
مینا سیف
استاد خیلی عالی بود
ابوالفضل احمدی خوشدلی
با سلام و عرض ادب
استاد گرامی سیستم اموزش و پرورش ژاپن از نظر اینجانب بسیار منسجم و دانش آموز محور می باشد
فاطمه امینی هرسینی
سلام استاد خسته نباشید باتشکر از ارسال ادرس واقعا مفید بود امیدوارم همچنان در عرصه علم ودانش موفق باشید ارزوی من بهره بردن هرچه بیشتر از دانش شماست
سعید
با سلام خدمت شما.
من به یادگیری زبان ژاپنی علاقه شدید دارم، کسی هست منو کمک کنه؟
از کجا می تونم زبان ژاپنی رو یاد بگیرم؟
متشکر.
ندا دادخواه
سلام خدمت جناب دکتر آقای ابوالفضل بختیاری …واقعا وقتی این مطالب روخوندم خیلی به فکر رفتم یعنی یه جورایی …یاده دوران کودکی خودم که چطوری با چه شیوه هایی درس میخوندیم افتادم ما کجا اینا کجا حتی همین الانم ما کودکانمون با کودکان ژاپنی زمین تا اسمان شیوه های اموزشیمون فرق داره …واین واقعا جای تاسف هست ….اقای دکتر ممنونم که این مطالب زیبا رو برام ارسال کردید …همیشه سلامت سربلند شاد وموفق باشید با ارزوی موفقیت برای شما ندا دادخواه
امیرحسین وحدتی
سلام به همگی
اگر شما دوست عزیز خواننده بدنبال کتاب و جزوه آموزش زبان ژاپنی هستید من دو سال وقت گذاشتم وتعداد زیادی جزوه را به فارسی ترجمه کردم اگر واقعا علاقه دارید برای دریافت جزوات و صوت های آموزشی وفرهنگ لغت نرم افزاری و… با ایمیل من تماس بگیرید تا برایتان بصورت رایگان ارسال کنم.
این کار میکنم چون خودم خیلی تلاش کردم تا منبع پیداکنم .
باتشکر و ارادت به استاد بختیاری و نیز تمامی نویسندگان ومسئولین سایت
hohn.mi@gmail.com
vq,hkd
سلام استاد عزیز وبزرگوار :
مطالب جالب وخواندنی در مقاله عنوان شده بود که ارزش چند بار خواندن را دارد.
عزیزی
عزیزی
باسلام و احترام
استاد گرامی
به امید روزی که با پشتکار، مسئولیت پذیری و میل به سازندگی برای ساختن فردایی بهتر شاهد پیشرفت و ارتقا سیستم آموزشی خود باشیم.
مرتضی خورانی
سلام. من از وبلاگ شما استفاده مفید کردم.انشاءاله موفق باشید
جمیله رجایی
استاد مطالبتان زیبا است
رضا
– استاد مطالبتان زیبا است. تشکر
رضا
– استاد مطالبتان زیبا است. تشکر
شیرین پیله ور
جناب استاد بختیاری خدا قوت.بسیار جالب وقابل تامل است. بجای عوض کردن مداوم نظام آموزشی بهتر نیست به این مسایل بیشتر توجه شود؟
آسمان
سلام آقای بختیاری .مقاله ی خوب شما را در مجله ی شوق تغییر 5 خواندم . خلاصه ای از این مقاله را در وب آورده ام و همچنین این مطلب جالب را هم لینک داده ام . از زحمات بیکران شما در امر تحقیق و پژوهش از مدارس ژاپنی بسیار سپاسگزارم . پابنده باشید
زبیده بهادری راد
با سلام واحترام
استاد عزیز امیدوارم روزی برسد که کشور ما جزء پیشرفته ترین کشورها باشد .مطالبتون خیلی جالب بود .
سرافراز وسربلند باشید .
فریده صبوری دانشجوی مرکز مفتح
استاد مطالبتان جالب است من به عنوان یک مدیر مدرسه قرآن امیدوارم روزی برسد که بتوانیم سیستم آموزشیمان رابسوی الگوشدن وبرترشدن سوق دهیم وبرایتان آرزوی موفقیت روز افزون دارم
شعله جهانگیری
با سلام استاد محترم پژوهش و تحقیقات جالب و مطالب مفیدی را در سایت شما مطالعه نمودم و در ابتدای وبلاگ خودم آدرس این سایت را قرار دادم تا دیگران هم از آن استفاده نمایند .
به امید روزی که سیستم آموزشی کشور ماهم به سمت موفقیت بیشتر پیش برود .امیدوارم که همواره موفق و سرافراز باشید .
ساسان توسلی (دبیر فیزیک دبیرستانهای ورامین )
با سلام خدمت شما استاد محترم مطالب بسیار جالب وارزشمندوآموزنده ی شما را از طریق سایت همسرم خانم جهانگیری که یکی از دانشجویان شما هستند مطالعه نمودم و تشکر می کنم .
همیشه آرزوی چنین مدارسی را در روًیا هایم داشته و دارم به امید روزی که به این مهم دست یابیم . موفقییت روزافزون شما را از ایزد منان خواستارم
شعله جهانگیری
با سلام مطالب جالب و زیبای شما را از پژوهش در مدارس ژاپن مطالعه نمودم وبسیار مثمروثمر واقع گردید .از زحمات شما صمیمانه تشکر می نمایم و امیدوارم ما مربیان پرورشی هم به چنین اهدافی در مدارس کشور خود دست یابیم . موفق و سرافراز باشید .
ساسان توسلی (دبیر فیزیک )
با سلام خدمت استاد محترم من از طریق یکی از دانشجویان شما با سایت مفید شما آشنا شدم وچون همواره مشتاق بودم که علت موفقیت آموزش و پرورش ژاپن را جویا شوم که از طریق سایت شما تقریباً آشنایی پیدا کردم
شعله جهانگیری
با سلام
شیما شعله کار
سلام. بسیار مطالب خوبی بود. با توجه به علل مختلف موفقیت ذکر شده در نظام آموزشی ژاپن، گمان می کنم نظام آموزشی ما در پرورش منابع انسانی و وفاداری افراد نسبت به سازمان هنوز راه درازی در پیش دارد. بهر حال می توان امیدوار بود که در آینده نظام آموزشی ما نیز به این مهم دست یابد.
علیرضا عراقیه
با سلام
جناب آقای دکتر بختیاری ،از مطالب مفید شما استفاده نمودم.امیدورام جنابعالی همواره با اخلاق و روحیه ی شاداب و با طراوت علمی که دارید همواره بیش از پیش موفق باشید.
عراقیه
فاطمه موحدنیا
باسلام مقاله بالا در اپ تطبیقی به من کمک کرد متشکرم
اسحاق قصوری درگاهی
استاد گرامی، سلام . مطلب ارزنده شما رو مطالعه کردم . خیلی جالب توجه بود. اگرچه این الگو آرمانی به نظر می رسه ولی به عقیده من با شایسته سالاری ، ماهم میتونیم از توان بالقوه مملکت و اندیشمندان خودمون استفاده کنیم و به موقعیتی حتی بهتر از ژاپن برسیم. مشروط به اینکه اولاً به تحقیقات محققان ارزش بذاریم و ثانیاً در تصمیم گیری های اساسی سیستم از این نظرات و نتایج پژوهش ها استفاده کنیم نه سلایق و علایق افرادی که برخی براساس شایستگی هم انتخاب نشدند. آرزوی توفیق برای شما و همه دلسوزان مملکتمون دارم و بدون اجازه تون این وبلاگ رو به دوستان معرفی کردم و تو وبلاگم هم لینکش کردم . ببخشید
علیرضا قربانی
سلام
با تشکر از اینکه لینک مقاله را برام ارسال کردید
محمد سعيدي
استاد گرامی با سلام و عرض خسته نباشید . از مطالعه مقاله پژوهشی شما بهره مند شدم امید است راه کارهای اجرایی مناسبی را برای بهره برداری مسئولان نظام آموزشی خودمان نیز قلمی فرمائید.
ضمن نشریه نگاه آمادگی خود را جهت چاپ مقالات علمی، پژوهشی شما اعلام می نماید.
ارادتمند – سعیدی
راد
باسلام وعرض ارادت به شما استاد گرامی وباتشکر از زحماننان برای بالا بردن سطح علمی دانشجویان.اعتراف میکنم شماسهم بسیاری در ارتقای علمی ماداشته اید.انشاله همچنان سالم وموقق باشید.باتشکر سلطان محمدی راد
معصومه مهری
با سلام واحترام بنده آموزگار مدرسه ی جمهوری اسلامی ایران در توکیو هستم. در برنامه ی تحقیق خود باردید از مدارس ژاپن را پیش رو دارم. تحقیق شما را مطالعه کردم بسیار مفید بود.از زحمات شما در جهت ارتقائ اگاهی ودانش ایرانیان کمال تشکر را دارم.امیدوارم پاینده وپیروز باشید.
احمد احمدی
سلام دکتر متشکر از مطالبتون
bakhtiari
سلام تشکر شماره تماسی – ایمیلی بفرستید
Bakhtiari.Abolfazl@Gmail.com
الناز مستشیری
با عرض سلام
مطالب مفیدی بود من با اجازه شما سایت شما را لینک کردم.
خوشحال میشم به وبلاگ من هم سر بزنید.
لیدا استادی قادیکلایی
استاد جذاب بودن ابن مطالب به حدی بوده که بارها وبارها میخوانم و یادداشت برداری میکنم و آرزو میکنم برای کودکان باهوش سرزمینم تا یک روز بهترین وموثر ترین و شیرین ترین یادگیری روزیشان شودو از خدا خواستم سلامت وصلابت را برای همه استادان ومعلمانی که در این عرصه سپیدی مو از آنشان شد وتشکر از شما وتحقیق به حق شایسته ی تان
مهری فلاح
با سلام خدمت شما استاد گرامی ام جناب آقای دکتر بختیاری که شوق پژوهش را در من ایجاد فرمودید مقاله ی پر محتوایی بودامیدوارم خداوند متعال ما را یاری نماید بتوانیم فرزندان ایران عزیز را افرادی متفکر و با شخصیت تربیت کنیم.
ارادتمند:مهری فلاح
لیلی حقگو
با سلام واحترام
مقاله شما را خوندم بسیار مطالب جالب ومفیدی بود امیدوارم ماهم بتوانیم مدارسی شاد ، پر نشاط داشته باشیم
لیلی حقگو
با سلام
از مطالب ارزنده شما سپاسگزارم بسیار مفید واموزنده بود
جعفر انصاریان
خدمت استاد بزرگوار جناب آقای دکتر بختیاری عرض سلام وارادت دارم واقعاً تلاشهای علمی جنابعالی برای انعکاس واقعیتهای نظام آموزشی کشورهای پیشرفته بخصوص ژاپن قابل تقدیر است امید آنکه این زحمات روح جنبش وتحرک را در کالبد نظام آموزشی ما بیش از پیش بدمد .
موفق وموید باشید
amin
salam.
بشیری
با سلام،
دکتر بختیاری
نقاط قوت دیگر کشور ها در رابطه با آموزش و پرورش می تواند کمک شایانی برای طرح ریزی یک برنامه مناسب باشد، اما به نظرم دلیل عمده پیشرفت ژاپن در این زمینه عامل مادی است که در کشور ما فعلا چنین سرمایه گذاری امکان پذیر نیست ولی امیدوارم روزی دانش آموزان ما در یک محیط مطلوب تحصیل کنند.
خلجی
سلام جناب استاد بختیاری
واقعا بسیار زیبا ، جذاب و آموزنده بود .
فاطمه موحدنیا تهران مرکز
با سلام
مدتها بود که کسی را مثل شما ندیده بودم که اینقدر به مطالعه علاقه مند باشد ودیگران را نیز به مطالعه دعوت کند
با ارزوی سلامتی برای شما
نام شما (ضروری)
سلام با عرض تشکر از زحمت شما جهت ارسال مقاله پر محتوای و جذاب شما امیدوارم همیشه پایدار و مویدباشید.
فاطمه کهزاد دانشجوی کارشناسی ارشد
شهروز علیزاده تبریزی
بسیار خوب و آموزنده بود
امیدوارم که هرچه سریعتر اینگونه شیوه های آموزشی در نظام آموزشی ما فرا گیر شود.
با احترام
avan
با عرض سلام واقعا مقاله خوب و جالبی بود ولی من فکر می کنم دلیل اینکه اونها اینقدر سریع همه چیز رو یاد می گیرن اینکه کلاس هاشون مختلطه(غلط املایی نگیرید)
فتانه مرزبان
سلام استاد گرامی
مطلب قالب توجهی بود.
امیدوارم روزی آموزش و پرورش ایران نیز به چینین موفقیت هایی دست پیدا کند و بتواند افرادی توانمند در فکر و کار تحویل جامعه بدهد.
در مطلبی ژاپنی ها تنها دغدغه خود را فاصله گرفتن از فرهنگ اصیل خود (سامورایی ها و مائوها) عنوان کرده بودند.
متشکرم
اسماعیل ملایی
از لطف شما وارسال مقاله متشکرم
مریم گودرز
استاد گرامی جناب آقای دکتر بختیاری ،سلام
با تشکر از مقاله جالب شما ،ضمیمه کردن عکسها وبیان 40 مورد از ویژگیهای نظام آموزشی ژاپن وبیان مطالب مرتبط بسیار جالب وآموزنده بودند..با راهنمایی شما کتاب آموزش قلبها واندیشه ها را تهیه کردم وخلاصه کتاب (نوشته شما وخانم زینب راضی ) و در وبلاگم قرار دادم .با تشکر فراوان از شما در معرفی کتابهای مفید ،واقعا بدون اغراق بسیار راهگشا بودند.آرزوی موفقیت وسربلندی شما را از خداوند منان دارم.
متشکرم – گودرز
عباس يارمحمدي
با عرض سلام وخسته نباشیدخدمت شما استادگرامی باتشکرو قدردانی اززحمات شما وهمچنین از ارسال مقاله پر محتوای و جذابتان سپاسگذارم امیدوارم همیشه پایدار و موید باشید.عباس یارمحمدی دانشجوی کارشناسی ارشد واحد تهران مرکزی
malahat gerami
با سلام و عرض خسته نباشید و درود فراوان به استاد گرامی
مطلبتان درباره ی مقایسه ژاپن و ایران عالی بود
خیلی جالب بود
با تشکر فراوان گرامی
طاهره توكلي
با سلام و خسته نباشید خدمت شما استاد گرامی
آقای دکتر ، مقاله بسیار جالبی بود و استفاده کردم.
آرزو دارم ما نیز روزی در کشورمان دارای چنین فرهنگ غنی در مدارس باشیم.
با احترام – طاهره توکلی
عادل اشکبوس
سلام
جالب بود که در آموزش و پروش ژاپن شادی و لذت را در فرآیند آموزش وارد کرده اند
فردوسی می فرماید
چو شادی بمیرد بمیرد روان خرد ناتوان گردد اندر میان
هر کاری کردم که در کتاب درسی عربی هفتم شادی بیاید موسسات خصوصی که کتابکار می نویسند دوباره زحمات را ب باد دادند و با طرح سوالات معماگونه لذت یادگیری را از بین بردند
وبگاه جالبی بود خواندن مقاله ارزش داشت
سپاسگزارم
افشین منش
سلام
بسیار مفید بود و استفاده کردیم.
ممنون.
jomaa sharifi
آشنایی با فرهنگ آداب وسنن و تجربیات سایراقوام و ملتها در گذر تاریخ همیشه عبرت انگیز و مفید بوده وهست. والایام نداولها بین الناس. بیانگراین موضوع است که خداوند روزها را در گذر زمان بین انسانها تکرار میکند وآنچه دیگران در گذشته تجربه کرده اند مطمئنا بار دیگر در زندگی ما به صورتی تکرار خواهدشد. لذاوجودآدمهایی مانند جنابعالی در بین اقوام خویش گوهر گرانبهایی هستند که قدر و منزلت خاصی در فرهنگ وادب آن قوم خواهند داشت.
خداوند شماوامثال شما را برای ملت شریف و با عزت ایران نگهدارد.
متشکرم
بختیاری
سلام تشکر – به من ایمیلی بزن
سپاس
مطهر
با سلام و سپاس
خیلی بهره بردم.ممنون.
در وبلاگ های انجمن با نام خودتان استفاده کردم.
احمد روحانی فر
با عرض سلام و ادب . تشکر از اینکه آدرس این وبلاگ و ارسال کردید . استفاده کردم. سپاس
رقیه سرشکی
با سلام
استاد فرهیخته جناب آقای دکتر بختیاری از این که توفیق حاصل شد تا ترم گذشته را در محضر شما بزرگواربه کسب علم سپری کنم بسیار خوشحالم و امید است که بتوانم در آینده بیشتر بهره مند شوم.
مطالب ارزنده شما بسیار پر محتوا و زیبا بود.
با کسب اجازه از شمااستاد گرانمایه در ابتدای وبلاگ شخصی خودم آدرس این سایت را قرار دادم تا مورد بهره برداری دیگران نیز قرار گیرد.
آرزوی موفقیت سلامتی و شادکامی جناب عالی را از خداوند منان خواستارم .
زهرا فتحی
باعرض سلام وادب حضور استاد ارجمند آقای دکتر بختیاری
استاد مطالبتان بسیار جالب و مفید بود،خیلی بهره بردم.
با سپاس و تشکر فراوان.
زهرا تقوی
سلام خدا قوت
خوشحالم از آشنایی با شما استاد گرانقدر
خیلی خیلی دوست دارم از تجربیاتتون از ژاپن و سیستم آموزشی این کشور بیشتر اطلاعات داشته باشم در صورت امکان. و اگر مقالات بیشتری دارید تمایل دارم از دانش شما بیشتر استفاده کنم. ممنون میشوم.
پایدار و سلامت و شاداب باشید
کاظمی
استاد محترم و بزرگوار
جناب آقای دکتر بختیاری
از مقاله ی بسیار زیبای شما استفاده کردم.
به امید خدا در شورای آموزگاران دبستان با ذکر منبع و نام شما مطرح می کنم.
سالم و شاد و سربلند و موفق باشید .
دانشجوی ارشد تهران مرکز
خداداد رحمتی زاده
با تشکر فراوان از استاد عزیز جناب اقای دکتر ابوالفضل بختیاری از مقالات ارائه شده استفاده نمودم متشکرم رحمتی زاده
فاطمه جعفری
سلام
از استاد گرامی سپاسگزارم
با بررسی اجمالی در مورد نوع سرویس ها و نحوه سرویس رفت و آمد و برنامه ریزی فرهنگی … نیز همه افسوس می خورند اما برای عملیاتی شدن موارد فوق با عزم ملی می توان در آینده نظام آموزشی امیدوار باشیم!
شمس اله ميرزابيگي
با سپاس و درود فراوان بر استاد ارجمند جناب آقای دکتر بختیاری
به راستی که برای شناخت سرزمین خود باید سرزمین دیگری را شناخت. سیمور مارتین لیپست
با تشکر از استاد عزیز، استفاده کردیم. شمس اله میرزابیگی
عبدالنور فتحی
با سلام و تشکر از استاد گرامی مطالب شما را مطالعه نمودم . از گفته ها و مطالب گرانقدر شما استفاده نمودم.
متشکرم : عبدالنور فتحی از ایلام
مجتبی بیات
ابتدا کمی احساس حقارت کردم ،اما مطمئنم سیستم آموزشی ما هم با کمی تدبیر وبرنامه ریزی وهمت بلند وتوجه به نظرات اندیشمندانی مانند شما استاد گرامی خواهد توانست آینده روشنی را رقم بزند. انشااله..
توحیدلو فتح اله
باسلام
متشکرم از ارسال مقاله تان خواندم و مورد استفاده قرار گرفت.
توحیدلو
آراسته حسین زاده
با سلام و تشکر از استاد عزیز مطالب بسیار جالب است ، امیدوارم جنابعالی و همکارانتان که در این زمینه تحقیق می نماید، آموزش و پرورش ایران را به آن سو سوق دهید
حسین زاده کارشناس مدیریت و برنامه ریزی آموزشی
ب - س
سلام ، متشکرم خیلی خوب بود استفاده کردم .
موفق باشید.
مجید علی عسگری
با سلام و آرزوی موفقیت برای نظام آموزشی کشور
تلاش شما را برای مقایسه نظام آموزشی ژاپن تقدیر می کنم
موفق و پیروز باشید
علی حیدری قمی
با سلام خدمت استاد و دوست عزیز آقای دکتر بختیاری از مقاله ارزشمند شما بسیار سپاسگزارم
سمانه کائدزاده
با سلام وتشکر فراوان از استاد جناب دکتر بختیاری استاد مطالب بسیار جالب و اموزنده بودند با ارزوی موفقیت روز افزون برای شما وسپاس فراوان
مختاری
جناب آقای دکتر بختیاری
با تشکر مستفیض شدیم.
مختاری چندیگر هندوستان
محسن ناطق از قم
استاد محترم
سلام علیکم
با احترام ، از ارسال مطلب بسیار علمی وجذای وکاربردی شما سپاسگزارم ،خواهشمندم جهت انجام مطالعات تطبیقی روش های یاددهی ویادگیری اگر مطالبی از کشور ژاپن دارین برام بفرستید
با سپاس فراوان
دکتر خیلی گلی
مونا نامیوندی
خیلی مطلب فکر شده و با تأملی بود مرسی از اینکه به دانایی هامون افزودید.
موفق باشید
همكار
مطلب زیبایی بود متشکرم باز هم از این مطالب در اختیار خوانندگان قرار دهید
خانم ملکی
باعرض ادب واحترام خدمت شما استاد محترم
من دانشجوی ارشدبرنامه ریزی درسی دانشگاه بیرجندهستم آقایی دکترآیتی شما راجهت راهنمای موضوع پایان نامه ام که درس پژوهی می باشد معرفی کرده اند
لطفا اگر امکان دارد من رادراین زمینه راهنمایی نمائید. باتشکر
ثریا یوسفی
سلام بینش و دیدگاهم تغییر کرد بسیار عالی بود و از زحمات شما متشکرم
نیشابور خراسان رضوی
عبدالرحیمی
سلام آقای دکتر بختیاری
از اینکه بنده را قابل دانستید سپاسگزارم
مقاله بسیار ارزشمندی را ارائه کرده اید
خدا قوت به همراه موفقیت دائمی
الهه تاجیکزاده آریایی
درود و ارادت بسیار
سپاس از آگاهی بخشی تان
درضمن- اگر می نوشتید: فرهنگ ژاپنی همان است که در آموزش و پروزش ما دیده نمی شود! گویا بود!!!
حقیقتا” مایه ی تاسف است وضعیت مدارس ما مخصوصا” ابتدایی و راهنمایی!!!
سال گذشته دخترم کلاس اول بود. کاش مدرسه نمی فرستادم اش و خودم به او درس می دادم!
ارادتمند
معصومه باقری
با عرض سلام و احترام خدمت استاد عزیز
من در مدرسه ای غیر انتفاعی مشغول به کار هستم که متاسفانه هیچ کدام از فعالیت هایی که دانش آموزان ژاپنی انجام می دهند این جا انجام نمی شود متاسفانه گویا والدین دانش آموزان ما هم خیلی این سبک آموزش را دوست ندارند و فکر می کنند هر چه قدر بچه هایشان در ناز و نعمت باشند در اینده موفق ترند.به نظر من در ایران ابتدا باید روی طرز تفکر والدین بیشتر کار شود در ایران بجه ها جوری تربیت می شوند و آموزش می بینند که فقط مصرف کننده باشند .
یوسف فتاحی
با سلام خدمت استاد گرامی. تمامی موارد فوق نشان از تفاوتهای آموزش و پرورش ما با ژاپن دارد.برای رسیدن به کشوری مانند ژاپن ما هم باید ابتدا صداقت را خودمان یاد بگیریم بعد به بچه هایمان یاد بدهیم.تا زمانی که بچه های ما صادق نباشند، رفاقت را فدای رقابت میکنند.برای یاد دادن صلح و دوستی و صداقت نیاز به معلمانی دلسوز و فداکار و هچنین والدینی صادق داریم .ما نیاز داریم مانند ژاپنیها بگوییم دیگر هیروشیما نمی خواهیم.
افشارکهن
با سلام و احترام و سپاس از زحمت درخور توجه شما. استفاده کردم…
علی شفیعی فرد
با سلام و عرض ادب مقاله تاثیر گذار جناب عالی را خواندم به نظر می رسد اکر عزم ملی با اصلاح واجرای قوانین اثر بخش و باز مهندسی شده همراه شود ما نیز در آموزش و پرورش کشورمان شاهد رنسانس خواهیم بود.
شفیعی مطهر
با سلام و سپاس از استاد ابوالفضل بختیاری
تلاش های پژوهشی جناب عالی بسیار ارزنده است و می تواند راهگشای حل بسیباری از غوامض تربیتی و آموزشی جامعه ما باشد.
ثریاسلطانی ازایلام
سلام استادبختیاری عزیز
ممنون ازبابت معرفی سایت ومقاله
مقایسه را که دیدم بسیارمتاثرگشتم
مهدی طهرانی
با سلام خدمت استاد محترم مقاله مور د مطاله قرار گرفت .با آرزی ارتقائ بشتر ایران عزیز
از تلاش علمی شما جهت ارتقائ علمی ما تشکر می کنیم
خسته نباشید .
خدافظ.
امیر حسین رادپور
با سلام وتشکر از مطالب این مقاله به امید فردایی بهتر
خاتون محمودی
با سلام خدمت استاد بزرگوار
مطالبتون جالب بودن
ب امید داشتن مدارسی مثل مدارس ژاپن در کشورمان در اینده ای ن چندان دور
باتشکر از ارسال مالب ارزشمندتون
احمد دادخدایی پور
با سلام خدمت استاد ارجمند
مطالب جالبی بود انشالله در کشور ما هم اتفاق بیفته….
محمد زارعی
با سلام خدمت استاد عزیز جناب آقای بختیاری مطلب بسیار مفیدی بود خیلی استفاده کردیم
محمد زارعی
سلام بر استاد عزیز جناب آقای دکتر بختیاری امید است که تلاش شما باعث تحقق آرمان های بلند آموزش و پرورش گردد.
صطفي حاءري
با عرض سلام و ادب
از مطالب علمی و ارزشمند این مقاله به عنوان یک آموزگار و دانشجو متاثر شدم انشاءالله ما هم با استفاده از منابع و امکانات کشور خودمون به فرداهای بهتری برسیم و می خواستم از تلاشهای علمی استاد دانشمند دکتر بختیاری تشکر کنم
fereshte
سلام.ببخشید من دارم یه مقاله تطبیقی راجب برنامه درسی آموزش می نویسم میشه تو زمینه برنامه درسی آموزشی مجازی راهنماییم کنید؟خواهش میکنم خیلی لازم دارم
الفتی
با عرض سلام واحترام خدمت شما استاد دلسوزممنون ازاینکه برای بالابردن سطح علمی دانشجویان زحمت میکشید درضمن مقالات زیبایی نوشتید که کاربردی هم هستند
احمدعلی نظری نژادیان
باتشکراز زحمات شما استادبختیاری مطلب بسیارارزنده ای بود وبنده بعنوان معلم ابتدایی بسیارتحت تاثیرقرارگرفتم امیدوارم ماهم بتوانیم پیشرفتهای خوبی درامرآموزش وپرورش داشته باشیم .
فرشید امرایی
با سلام حضور استاد ارجمند؟
ضمن عرض خسته نباشید از تلاش شما.
استاد نظام آموزش و پرورش کشور ما دانش آموز را فقط در چهارچوب کتاب نگه میدارد
محمد زارعی
با سلام حضور استاد عزیز . امیدوارم روزی برسد در آموزش و پرورش خودمان هم تحولی عظیم رخ دهد.
منظر عزتی
با سلام و احترام خدمت استاد گرانقدر …
بسیار خوشحالم از این که افتخار شاگردی شما رو دارم ….
و همیشه سپاسگزارتون هستم بابت راهنمایی هاتون
علیرضا شمس
سلام خدمت استادمحترم.
به امیدروزی که ماهم تفکرژاپنی پیداکنیم بتوانیم پابه پای آنها بچه های ایران راپرورش دهیم
محمود قلی زاده
باتشکر از مطالب ارزنده جناب استاد دکتربختیاری / درحال حاضر ما به سمت ارتقای مدیریت آموزشگاهی که یکی از 5 سیاست اعلام شده وزیرمحترم آموزش وپرورش هست پیش می رویم که ان شاء الله اگر درعمل موفق به اجرای آن شویم می توانیم ادعا کنیم که گامی به سمت پیشرفت برداشته ایم . شمافرموده اید که درمدارس ژاپن سرایداری وجود ندارد وخود بچه ها نظافت مدرسه را برعهده دارند حال درایران مگه کسی جرآت داره به بچه ها چنین امری را واگذارکنه والدین اعتراض شان را به همه جا می رسونند درصورتیکه شاید شماهم تاییدکنید که تربیت وساختن واقعی زمانی به حقیقت می پیوندد که بچه ها ازکوچکی با کارگروهی وانجام امورشخصی توسط خودشان آشنا شوند نه اینکه مانند شاهزاده ها باماشین تا جلودر مدرسه بروند و باماشین تا جلو درخانه برگردند ودست به سیاه وسفید نزنند آیا بااین وضع بچه ها می توانند برای زندگی اجتماعی آینده شان آماده شوند؟
لویه
با سپاس از استاد ارجمند، اولین نکته در ویژگی فرهنگی مدارس ژاپن، اختصاص بیشترین سهم از تولید ناخالص ملی در دوره های آموزش پیش دبستانی و ابتدایی است که خود قابل تامل است.
ثریاسلطانی
امیدوارم باتلاشهای اندیشمندانی چون شماودیگران، روزی راشاهدباشیم که آ.پ ایران عزیزآیینه وسرمشق جهانیان قرارگیرد.به امیدآنروز.
جواد پیرنیا
با سلام خدمت استاد عزیز جناب آقای دکتر بختیاری
ممنون از مطالب زیباتون
جداً هر کسی با خوندن این مطالب جذب میشه برای چند بار خوندن این مطالب
با سپاس فروان
فاطمه انصاری
با تشکر از استاد محترم به خاطر ارسال مطالب مفید. امید آنکه نارساییهای نظام آموزشی ما هم با تلاش و درایت و دلسوزی متصدیا ن امر حل شود و هر روز شاهد شکوفایی و تحول در نظام تعلیم وتربیت کشور عزیزمان باشیم.
راضیه دیمه
جناب آقای دکتر بختیاری
با سلام و عرض ادب
ضمن عرض خسته نباشید و خدا قوت، مقاله بسیار جالب و پرمحتوایی بود.
با احترام – راضیه دیمه دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
نجمه آقابابایی
با سلام و تشکر از مقاله بسیار آموزنده شما…
ابوحمز
با درود
بسیار لذت بردم
پیروز باشید
ستاره موسوی
سلام آقای دکتر
ممنون از ارسال مقاله
مقاله شما بسیار کاربردی می باشد
سیز باشید
مرادی
با سلام خدمت استاد گرامی
مقاله را مطالعه نمودم و بسیار خوشم آمد . می توانیم این مطالب را در اختیار آموزگارانی قرار دهیم که به هر بهانه ای دانش آموز را از کلاس بیرون می کنند …
با مدیر مدرسه به مشکل بر خورده اند دانش آموزان را تنبیه می کنند و …
حقوقشان کافی نیست از درس دادن می پرهیزند و …
اما یک سوال هم داشتم استاد چطور می شود در کلاس شلوغ درس داد؟
نام شما (ضروری)
جناب آقای دکتر بختیاری عزیز
با درود و سلام و خسته نباشید
بنده یک معلم هستم و اطلاعات جنابعالی را در خصوص جامعه ژاپن مطالعه کردم که برایم بسیار سودمند و آموزنده بود. بنده تعدادی از موارد ذکر شده در باب مدارس ژاپن و نحوه برخورد معلمان با دانش آموزان را یادداشت کردم و سعی دارم هر روز مروری بر آنها داشته باشم که در برخورد با دانشجویان عزیز آن موارد را لحاظ نمایم. با تشکر از اقدامات شایسته شمادر خصوص اطلاع رسانی آموزشی.
مهندس علی مردان خواجه صالحانی
با سلام
درود بر شما و تمامی جهادگران عرصه تعلیم وتربیت
مقالات دقیق مطالعه شد به تمام مطالب ایمان قلبی دارم و سالها درصدد ارتقای آن می باشم
جسارتا بنده در همایش های منظمی که بنده برای معلمان دارم درس پژوهی را ارپه الگویی برای ارتقاء یادگیری و ارتباط به کمک مشارکت در محیط یادگیری تعریف می کنم و یک شاخص توسعه یافتگی جامعه را سرعت تبادل تجربیات مثبت منابع انسانی در آن می دانم لطفا نظر جنابعالی را در مورد این تعریف بفرمایید تجربیاتی هم در زمینه آموزش مجازی و آنلاین مبتنی بر ساختگرایی اجتماعی وتلفیق آن با نظریه فراشناخت دارم .
مهندس علی مردان خواجه صالحانی
شادالویی
همکتر محترم جناب آقای دکتر بختیاری
با سلام و احترام، از اینکه زمانی را برای کسب اطلاعات بیشتر به بنده اختصاص دادید، سپاسگزارم. در این جستار به عکس های بیشتری در زمینه ایجاد تفکر کاربردی و خلاق مورد نیاز است.
ممنون از زحمات شما
موفق و سربلند باشید
شادالویی
معظمی(فلسفه آموزش و پرورش)
استاد به امید روزی که تمامی معلمان این مرز و بوم با اعتقاد به اینکه حتما تدریسی بهتر از تدریس من وجود دارد روز به روز بیشتر در جهت تعالی خود گام بردارند .
از مقاله رهگشایتان سپاس گذارم
عباس قنبری عدیوی
سلام بر دوست ارجمند جناب آقای دکتر ابوالفضل بختیاری
همراه با تقدیم سپاس و احترام
مطالب بسیار خوب، اثرگذار، تشویق کننده و کارسازی ارایه فرمودید. همانگونه که بسیاری از خوانندگان ارجمند هم در یادداشت های خود فرمودند، اگر مسایل با تحلیل، سبب شناسی، کاوش و آسیب شناسی موارد مشابه در کشور ما بیان گردد؛ می تواند مفیدتر باشد.
با این همه از لطف و بذل دانش شما متشکرم
احسان کشاورزی
با سلام و احترام
مقاله بسیار آموزنده و عالی بود مخصوصا این بخش
“نوسازی ژاپن از اواسط قرن نوزدهم (یعنی عصر امپراتوری “می جی” در سال ۱۸۶۸) آغاز شده و از این زمان ژاپنی ها به طور جدی با فرهنگ غرب آشنا شدند و از ترکیب و تلفیق عناصر فرهنگی خود، فرهنگ نوین ژاپن را ساختند. روش ژاپنی ها در این ترکیب فرهنگی، هشیارانه و آگاهانه بود (ووگل ۱۹۷۹، ترجمه خوارزمی و اسدی ۱۳۷۱).ژاپنی ها تمدن و فرهنگ کهن خود را با دانش نوین در آمیختند و کهن را دور نینداختند. حاصل این آمیزش بسیار اثربخش بود و فرهنگ ژاپن شکوفا شد.” شاید اگر در ایران هم به جای تقابل با فرهنگ غرب تعامل اگاهانه انتخاب می شد احتمالا نتایج مشابهی بدست می امد .
محمد نورسيده
سلام استاد وقت به خیر ، فرهنگی هستم از قم ودر کارشناسی امور اداری آموزش وپرورش ناحیه یک مشغول به خدمتم .از اینکه با شما آشنا شدم بسیار خرسندم .مقاله جنابعالی بسیار مفید وارزنده بود .
فرشید رسولی بزچلوئی
سلام جناب دکتر بختیاری ،خسته نباشید
یکی از الگوهای آ پ در کشور ما آ پ ژاپن است ولی متاسفانه نه همهی برنامه های آن بله قسمتهای را برگزیده اند وانتظار نتیجه همانند ژاپن را دارند . برای مثال بهدوره ابتدایی کمترین اهمیت را مدهند وبا امکانات کم ،که در ژاپن پر اهمیت است و همانند ژاپن مردودی را نیز از ابتدایی برداشته اند . بهامید روزی که آموزش و پرورش و تعلیم وتربیت در ایران جزء نهادهای با ارزش واهمیت باشد
امین
بسیاری از پژوهشگران علل توفیق ژاپن را به نظام آموزش و پرورش کارآ، با کیفیت و سرمایه گذاری زیاد روی پرورش منابع انسانی، سختکوشی و وفاداری افراد به سازمان هائی که در آن کار می کنند، احساس تعهد در جهت رشد و پیشرفت، فداکاری و آمادگی برای اصلاح نارسائی ها و اشتباهات خود، سازماندهی و مدیریت بسیار خوب و کارساز نسبت میدهند (هرمن کان).
رهبران آموزشی ما……؟
باتشکر از استاد بختیاری.
احمد سواری
با سلام واحترام خدمت استاد بزرگوار جناب آقای دکتر بختیاری مقاله بسیار جالب و آموزنده وتاثیر گذار بود
کورش اکبری لویه
با سلام خدمت استادمحترم.
شاید تمام ما آرزوی چنین جامعه ای و نظام آموزشی را داشته باشیم ولی هرگز به همین اندازه خودمان نیز تلاش نمیکنیم اگر بخواهیم و همه چیز را بر عهده دیگراننگذاریم میتوانیم
جلال نادی
با تشکر از استاد عزیز جناب آقای دکتر بختیاری به خاطر ارسال مقاله خوبشون .انشاالله روزی برسد که آموزش و پرورش ایران نیز اینچنین باشد.
ناصر محمدی دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش
با سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی در مقاله جمله پر معنایی آمده با عنوان : “ووگل” معتقد است: پیشرفت های ژاپنی ها بیشتر دستاورد ساختارهای سازمانی، سیاستگذاری و برنامه ریزی درست آنهاست. اما متاسفانه ما در آموزش و پرورش همچنان در کوچه پس کوچه های آمار و ارقام ساختگی و در صد قبولی و ارتقاء و … هستیم . با آرزوی روزی که دست اندرکاران تعلیم و تربیت بجای کمیت به کیفیت بیشتر توجه کنند .
حمیده احمدی
باسلام وعرض ادب خدمت استاد گرامی
تشکرازمقاله آموزنده شمامن معلم درمحدوده کلاس درسم به دنبال تغییرات مفیددردانش آموزان می باشم .
رقیه اسمعیلی آهندانی
باسلام واحترام ،از مقاله مفید و با محتوایی که برایم ارسال نمودید.رقیه اسمعیلی آهندانی دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش پیام نور تهران جنوب،ساکن لاهیجان.
طاهره باقری
با سلام واحترام.استاد بزرگوار جای بسی سپاس از زحمات شماست،مقاله بسیارارزشمند و جالبی ارسال نمودید والگو گرفتن از چنین کشورهایی برای کشور ما لازم است، به امید آن روز.
دبیر رشته ریاضی،کارشناسی ارشد تاریخ وفلسفه آموزش وپرورش، ساکن شهر اراک.
مهدی ذاکری
باسلام
چگونه می توان الگوهای برتر آموزش و پرورش را در کشور خود پیاده سازی نمود
سيد ابوطالب فاطمي
با سلام خدمت استاد ارجمند
با تشکر از مطالب آموزنده و مفید شما
دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش – کاشان
پارسا
با سلام و احترام خدمت جناب دکتر بختیاری
ضمن تشکر فراوان از مطالب مفید و ارزنده که قرار دادید، استاد گرامی من مقاله در زمینه معلمان حرفه ای در ژاپن و اینکه چه ویژگی هایی دارند و در ژاپن چگونه ارزیابی می شوند و میتواند در پیشرفت دانش آموزان تاثیر گذار باشد راهنمایی نمایید.
با تشکر فراوان.
مریم اسدی
سلام استاد. خیلی جالب بود واقعا مطالب عالی بود.
تعلیم وتربیت دراین مدارس خیلی شیرین بوده. چه قدرزیباست.
بابت آدرسی که فرستاده بودین بی نهایت ممنون.
طاهره باقری_اراک
با سلام وعرض ادب
استاد ارجمند جای بسی تقدیر وتشکر از زحمات وراهنماییهای بی دریغ شما در طی ترم است زیرا مطالب ومقالات بسیار مفیدی را برای تک تک دانشجویانتان با آن حجم بالا ارسال می فرمودید وبا صبر فراوان به نقایصشان رسیدگی می کردید.امیدوارم دانشجویانت که مثل من معلم هستند با استفاده از آن مطالب آموزنده در سر کلاسهای تدریسمان به دانش آموزان این مرز وبوم خدمات لازم را ارایه دهیم وبه زشد بالندگی کشورمان کمک کنیم. ان شاا…
آرزوی من سلامتی وپیروزی شما استاد محترم است. اجرکم عندا…
رمضانی
با سلام حضور استاد گرانقدر
از مطالب ارزنده شما استفاده کردیم به امید روزهای خوب برای سیستم آموزشی کشور ایران رمضانی نور از بیرجند
ناصرنصرالهی
باسلام.
خدمت آقای بختیاری عزیز
بنده ناصر نصرالهی دانشجوی تکنولوژی آموزشی دانشگاه تهران هستم.مشتاق دیدار شما هستم.ضمن اینکه بنده از شاگردان خانم دکتر بازرگان هستم.و باتشکر از مطلبتان خوب بود.
باتشکر
mina khorshidi
با سلام و وقت بخیر خدمت آقای دکتر بختیاری
از ارسال مطلب آموزنده شما سپاسگزارم
احمدنژاد
استاد عزیز جناب آقای دکتر بختیاری بعنوان یک معلم افتخارم این است که همکاری مثل حضرتعالی دارم – یاحق – علی یارتان
رمضانی
با اهدا سلام و عرض خسته نباشید حضور استاد گرانقدر :عالی بود
محمود رفیعی
با سلام خدمت استاد عزیزم جناب آقای دکتر بختیاری از اینکه این مقاله با ارزش را در اختیار اینجانب قرار دادید بسیار متشکرم
رضا مسعودی
مطلب جالبی در باره علل پیشرفت مردم ژاپن
همیشه برای اکثر مردم این سئوال پیش آمده که چگونه کشور ژاپن پس از جنگ با آمریکا و حمله اتمی آمریکا به هیروشیما و نا کازاکی نابودی کلیه زیر ساخت های صنعتی و غیر صنعتی به چنین پیشرفتی در عرصه صنعت و تولید دست یافته که توجه جهانیان را به خود معطوف نموده است
لذا برای دستیابی به چنین پیشرفتی که قسمتی از آن نیاز به فرهنگ سازی دارد چگونه ممکن است برای پاسخ به این سئول نظر دوستان را به متن زیر جلب می کنم لذا در پایان ممکن است این سئول در ذهن خواننده ایجاد شود که مسئول و بانی ایجاد چنین بستری کیست ؟
علت پیشرفت مردم ژاپن (توکیو) چیست؟ درباره آداب و رسوم * فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی *شیوه معیشت * و ساعات مفید اشخاص چگونه است؟
الف:علل پیشرفت:درپیشرفت وتوسعه ژاپن علل وعوامل چندی دخیل بوده است. از جمله:
1- اهمیت دادن به مقوله تعلیم وتربیت:درمیان کشورهای صنعتی جهان کشور ژاپن به عنوان نمونه بارزی مطرح است که با استفاده از تعلیم وتربیت توانسته در ساختارهای اجتماعی،اقتصادی وفنی خود بالاترین میزان تغییر وتحول را ایجاد کند.ژاپن برخلاف کشورهای اروپایی در زمینه صنعتی شدن فرآیند تلاش وتجربه طولانی ای را تجربه نکرد،بلکه با توسعه ناگهانی نظام تعلیم وتربیت خود واستفاده از جهان به عنوان دانشگاه عمومی توانست به این درجه از رشد صنعتی دست یابد.ژاپن بعد از قرن هفدهم آموزش وپرورش را عامل اساسی رشد اقتصادی خود قراد داد.(ازکیا مصطفی؛جامعه شناسی توسعه،ص62)
2- نحوه برخورد وتعامل با فرهنگ غرب: اغلب علل ورمز وراز پیشرفت ژاپن را در برخورد با تمدن غرب جلوه می دهند که ژاپن درموقع تماس باغرب، از کمال سلامتی فرهنگی برخوردار بود ودر تجدد وصنعتی شدن راه معقولی اختیار کرد ودانسته یا ندانسته این نکته را دریافت که صنعت وتفکری که الهام بخش آنست واحدی است تجزیه نا پذیر واین دو را باید با هم فرا گرفت وآموخت.از این رو به قول»کارل لویت » فیلسوف آلمانی که در دهه سی به ژاپن رفته بود،ژاپنی ها فلسفه آلمان را بخوبی می شناختند ودرآن زمان کانت شناس وهگل شناس حتی هوسرل شناس داشتند.ژاپن مدتها تقلید را پیشه ساخت،هم تقلید علمی وصنعتی وهم تقلید شیوه تفکر را.
اما با آنکه در زمینه صنعت وتولید مبدل به قدرت جهانی شد واز تنگای تقلید بدر آمد وبه آفرینندگی صنعتی رسید.در زمینه تفکر بجز کوششهایی چشمگیر در زمینه ادبیات وهنر،به پایه آفرینندگی غرب نرسید وهیچ متفکری از آن سرزمین برنخاست که مانند متفکران غربی درباره عاقبت انسان ،تاریخ وسیطره تکنیکی بیندیشند وراه های نوی بگشایند.(شایگان،داریوش؛آسیا دربرابر غرب،ص60)
با این حال این فقط یک پیشرفت مادی بوده است وپا به پای آن معنویت ازآن جا رخت برمی بست تا اینکه محققان به این شیوه از زندگی ژاپنی ها هشدار داده اند:«درمورد تعادلی که ژاپنی ها میان زندگی سنتی وشیوه غربی بوجود آورده اند،باید گفت که این تعادل بسیار آسیب پذیر است.با اینکه به گفته لویت» ژاپنی ها موفق شده اند که یک زندگی دو چهره داشته باشند ودر خانه وزندگی خصوصی به راه ورسم نیاکان خود زندگی کنند ودر بیرون سوداگران اقتصادی باشند،این همزیستی موقتی است وناگزیر رو به زوال خواهد رفت،چنانکه آثار آن هم اکنون به خوبی پدیدار است. (همان ص61)
3- مدیریت کارآمد؛منطبق با نیازهای جامعه ژاپن:ووگل معتقد است: پیشرفت های ژاپنی ها بیشتر دستاورهای ساختارهای سازمانی، سیاستگذاری و برنامه ریزی درست آنهاست. شاید بتوان گفت مدیریت ژاپنی که زبانزد جهانیان است در این توفیق سهم بسزایی داشته است.
4- پر کار وسخت کوش بودن که پرکاری آنها زبانزد شده است.
5- رعایت نظم و قانون و احترام به حقوق دیگران؛
6- برنامه ریزی درست و دقیق و منطبق با واقعیت ها و توانمندی کشور
7- فرهنگ استقلال طلبی (به ویژه استقلال اقتصادی)؛
8- اهتمام به کارگروهی (تیمی)
9- برخورداربودن ازنظام آموزشی کارآمد ( کیفیت بالای آموزش)
10- توجه به انضباط کاری و شوق به کار
11-,….
بسیاری از پژوهشگران علل توفیق ژاپن را به نظام آموزش و پرورش کارآ، با کیفیت و سرمایه گذاری زیاد روی پرورش منابع انسانی، سختکوشی و وفاداری افراد به سازمان هائی که در آن کار می کنند، احساس تعهد در جهت رشد و پیشرفت، فداکاری و آمادگی برای اصلاح نارسائی ها و اشتباهات خود، سازماندهی و مدیریت بسیار خوب و کارساز نسبت میدهند »
هر یک از اینها وعوامل دیگر دست به دست هم داده وپیشرفت ژاپن را رقم زده اند.
ب:آداب ورسوم ژاپنی ها:با آنکه در حال حاضرکشور ژاپن در صف ممالک مترقی جهان گام برمی دارد وپیشتاز عرصه رقابت های صنعتی واقتصادی است وبا وجود آنکه ظاهرا بیکاری، بی سوادی وفقر درآن وجود ندارد وبرای مردم سخت کوش آن رفاه نسبی وعدالت برقرار است اما به دلیل آن که ثروت وپول وقدرت آفت زاست،وتنها رفاه مادی بهروزی وسعادت مطلق را تأمین وتضمین نمی کند،لذا در کنار جنبه های مثبت وامتیازات مادی،جامعه ژاپن از جنبه ها ونکات منفی وضعف،نارساییها وبیماری های اخلاقی واعتقادی برخوردار است. وآن خرافه پرستی وباورداشت های مذهبی بی پایه است.البته به خدا اعتقاد دارند اما خداوندی که ساخته وپرداخته اوهام واساطیر وخیالپردازی های متولیان ادیان اصلی انان یعنی شینتویسم وبودیسم و… است.
اکثریت آنان پیرو مذهب شینتو هستند که خود پایه محکمی درباره خدا واصل توحید ندارد…از خرافه پرستی آنان اینکه نیای پادشاه خود را از تبار اله خورشید می دانند.
ژاپنی ها به فرمانروایشان تا مقام الوهیت احترام می گذارند واورا مظهر ملیت وهویت خویش می پندارند وجنبه ماوراء طبیعی به او می دهند وبراین عقیده واهی پای می فشارند.آنان در برابر مجسمه خدایان شینتو نیایش می کنند ،دخیلهای متنوع وفراوانی برای مشکل گشایی می بندند. فرهنگ برهنگی به تقلید از غرب در بین زنان آنان نیز وجود دارد…( حسین رزمجو، آداب و رسوم در جامعه ژاپن؛مجله کیهان فرهنگی، شماره 86 تیر 1371 -»
ج:فرهنگ مطالعه وکتاب : شیوه آموزشی آنان عمل گرا بوده ودانش آموزان درکارهای مدرسه مشارکت فعال دارند.(در این زمینه بیش از این نکاتی نیافتیم)
د:شیوه معیشت ژاپنی ها: ژاپنی ها به علت مشغله کاری زیاد اغلب در محلهای شغلی خود به سر می برند ،غذاهای خود را در رستورانها صرف می کنند ،از این رو چندان درخانه های خود نمی مانند وصرفاًبرای استراحت به منزل می روند،فرصت کافی برای خوش وبش کردن و وقت کشی ندارند بدین جهت ساعات مفید آنها نیز بسیاز زیاد می باشد.
منابع:
1.ازکیا مصطفی؛جامعه شناسی توسعه، موسسه نشر کلمه،چاپ چهارم81
2.شایگان،داریوش؛آسیا دربرابر غرب،موسسه انتشارات امیر کبیر،چاپ چهارم،82
3.حسین رزمجو، آداب و رسوم در جامعه ژاپن؛مجله کیهان فرهنگی، شماره 86 تیر 1371 -»
4.ابوالفضل بختیاری،فرهنگ آموزش در ژاپن
atefe azad
با سلام..
مطلب بسیار مفیدی بود..متشکرم..
مرحمت خلیل نیا
سلام استاد عزیز بسیار عالی و زیبا بود , با تشکر و سپاس فراوان
وحید
با سلام وتشکر ایکاش میشد به همت اساتیدی چون شما وسایر صاحب نظران یک نمونه از چنین مدارسی تاسیس کرد وپس از چند سال این طرح پایلوت راپس از توجیه مسوولین به تمام کشور تعمیم داد بنده شخصا علاقمند به سرمایه گذاری در جهت ارتقا فرهنگ کشور هستم ومعتقدم تمام مشکلات ما با اصلاح فرهنگ حل میشه
سودابه ولی پوری
با عرض سلام و ادب خدمت استاد بزرگوار. مطالب وبلاگ بسیار خواندنی و جالب و در عین حال
تآمل برانگیز هستند و من را به عنوان یک دانشجو و یک معلم به فکر واداشت که چگونه باید به یک وفاق جمعی برای مهندسی مجدد آموزش و پرورش مخصوصاٌ آموزش ابتدایی برسیم؟ به امید روزی که آموزش و پرورش ما هم مثل ژاپن مثال زدتی باشد. با تشکر
کبریایی
با سلام.ما در مرکزی به نام پویش وابسته به موسسه شمس الشموس هم مطالعات و هم اقداماتی در جهت رویکردهای نوین آموزشی انجام داده ایم.خوشحال می شوم از خدمت شما هم بهره مند گردیم.هر طور که بفرمایید.با تشکر
حسن برهانی
سلام وعرض ارادت جناب دکتر بختیاری از مطالب ارزشمندتان بهره مند شدم ، مشکل اساسی ما فقدان استعداد و ظرفیت های ذهنی و هوشی نیست بلکه نابرابری فرصتها و نامتناسب و ناموزون بودن تخصیص مقدورات وامکانات با این ظرفیت های بی بدیل انسانی است . وگرنه ایرانیانی که در شرایط مساعد با توانایی هایشان قرار گرفتند مایه فخر و مباهات بودند و هستند . ما فقر استعداد نداریم بلکه تنگدست کاربرد مطلوب سرمایه های خدادادی و ملی خود هستیم…. گذشته تاریخی ما گویای این سخن است … به امید روزی که ….
با سپاس و آرزوی توفیق بیشتر برای شما استاد گرامی
نجفي
با عرض سلام وتوفیق روزافزون
مابا توجه به مشکلات زیر بنایی که از ستاد تا مدرسه داریم فاصله زیادی باافق تعلیم وتربیت ایجاد گردیده است زیرا افراد ستاد مشکلات ما معلمین کلاس را درک نکرده اند ولی با تمامی مشکلاتی که داریم با همت قوی وتوکل بر خداوند واستادی مثل حضرتعالی بتوانیم تحول ریشه ای در مدارس خصوصا مقاطع ابتدایی که ریشه آموزش وپرورش می باشد، گام برداریم واز نظریات شما استاد گرامی بهره مند گردیم .
محمد محسن روزبه
سلام بر استاد گرامی
متاسفانه نگاه حاکم بر نظام تصمیم گیری و اداری ما به آموزش و پرورش به عنوان یک مصرف کننده منابع مالی نگاه می کنند و هر از گاهی می شنویم که 25 درصد بودجه عمومی را به آموزش و پرورش می دهند و روزانه گزارش می دهند که چه مزایایی به معیشت معلمان داده ایم و ….
در حالیکه باید به آن به عنوان پرورش دهنده و تولید کننده نگاه کرد.
و تا این نگاه تغییر نکند اتفاق خوشایند و مثبتی در آن اتفاق نخواهد افتاد. حتی اگر همه سیستم ژاپن را هم تقلید و اجرا کنیم.
با تشکر
فيض اله مطيع
سلام استاد معزز و گرامی مقاله را مطالعه نمودم و استفاده بردم
پورعبداله
با سلام خدمت خدمت جناب دکتر بختیاری
اقای دکتر مقاله شما را خواندم هر جای دنیا اگر روشی موفق وجود داشته باشد باید از ان استفاده نمود وشما اینکار مفید وعلمی را انجام دادید و در اختیار ما جامعه علمی قراردادید از شما صمیمانه تشکر مکنم و ارزوی سلامتی بای شما دارم.
جنگجو
درود بر استاد بختیاری…
سپاس از به اشتراک گذاشتن تجربیات مفید تون….
تجربه موفق کار گروهی رو در سال گذشته با همکاران خوبم داشتم که حاصل این همراهی کسب رتبه اول کشوری در درس پژوهی شد.
سوالی که با خواندن این مقاله برام مطرح شده این هست که شرکت در کار تیمی رو چجوری برای دانش آموزان استثنایی میشه عملیاتی کرد و از کجا می بایست شروع کرد؟
خوشحال میشم از نظر ارزشمند تون در این خصوص مطلع بشم .
سلام
سلام تماس یگیرید
bakhtiari.abolfazl@Gmail.com
saeid vakili
باسلام وعرض ادب خدمت استاد بختیاری،مطالب بسیارجالب وخواندنی والبته کاربردی میباشند.درادامه راه برای شما آرزوی موفقیت دارم.
دانشجوی ارشد مدیریت آموزشی پرذیس فارابی تهران94/8/5
سعيد وكيلي
باعرض سلام وخسته نباشید خدمت استاد بختیاری،سعیدوکیلی دانشجوی ارشد پردیس فارابی تهران رشته مدیریت آموزشی هستم.
درآ .پ. ژاپن قانونی وجود د ارد که کتاب های درسی هر سه سال یکبار به روز می شود و کار تغییرات کتاب با معلمانی است که کتاب را تدریس میکنند.راز موفقیت در پویایی این سیستم است وبنده هم با نظرشما موافقم.
خسته نباشید.
مجتبی رحیمی
استاد ارزشمند دکتر بختیاری
سلام علیکم
مطالب شما را مطالعه نمودم . از شما تشکر می کنم . همیشه موفق باشید . مجتبی رحیمی دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش و پرورش تطبیقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم ترم 1
نیک متین
سلام
واقعا”این کار شما عالی بود. انشاالله بکمک شما و دیگربزرگواران عرصه علم روزی برسد که درایران نیزشاهد چنین برنامه ها وپیشررفتهایی باشیم.
علیرضا حجازی
استاد گرامی جناب آقای دکتر بختیاری . ای کاش امثال شما اساتید خبره و با تجربه را در راس خدمات آموزشی ایران قرار می دادند تا بتوان از تجربیات و معلومات شما در سطح مدارس بهرمند شد. با سپاس.
احمد قنبری
سلام استاد فرزانه و عزیز
تشکر بابت مطالب جالب و علمی شما
احمد قنبری دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی تطبیقی،دانشگاه آزاد واحد قم
حسین فرنود
استاد گرامی ممنون
اصغر باختر
سلام استاد گرامی
از مطالبتان واقعا لذت بردم و استفاده نمودم .
ان شاا… ما هم با پشتکار وتلاش می توانیم به روزهای خوب موفقیت در امر آموزش و پرورش برسیم.
محمدرضا مقدادي
با سلام و عرض ادب و آرزوی قبولی طاعات شما در ماه مبارک رمضان و لیالی قدر
از مشاهدات و خاطرات توام با تحلیل آموزش و پرورش ژاپن استفاده کردم.
امیدوارم مدیران کشور ما کمتر خودشان را به خواب بزنند و حق پیش دبستان و ابتدایی را ادا کنند و گرنه سقوطمان حتمی است . با تشکر و دعای خیر
حسين فراهاني
بسیار خوب بود ایا وقت ان نرسیده که ما هم بیشتر به اموزش وپرورش ومسایل اموزشیمان بیشتر اهمیت دهیم
خانم نصراللهی
باسلام و احترام خدمت استاد گرامی .
مطالبتون بسیار ارزشمند و مفید بود .ولی استاد یکی از مشکلات اجرای هر طرحی در نظام آموزشی ایران سوق دادن و همگام کردن والدین دانش آموزان با اجرای هر طرحی است . ایران کشور بسیار پهناوری است و اختلاف طبقاتی و فرهنگی بسیار دارد . میشه گفت تا حدودی مطمئنم که اگر یکی از این طرح ها مثل نظافت مدرسه به عهده دانش آموزان گذاشته شود اعتراضات زیادی را از جانب خانواده ها شاهد خواهیم بود . و نیاز به بستر سازی و فرهنگسازی بسیاری داریم. که البته مطمئنم اگر این وظیفه به عهده دانش آموزان گذاشته شود تا حدودی بسیاری از این بی مسئولیت ها و تک روی ها از بین می رود و کمک زیادی به ایجاد روحیه همکاری و همفکری در بین دانش آموزان و حتی مسئولین نظام آموزشی می کند. با تشکر از مطالب آموزندتون . به امید روزی که ایرا ن پیشرو و پیشقدم در نظام آموزشی باشد .
نادری
با سلام از گزارش موجز و جامع شما بهره بردم. موفق باشید.
موسوی
با سلام
از در ج مطلب متشکرم تصمیم دارم در حوزه مدیریت بازرگانی در مدارس اقدامی انجام بدم راهنمایی بفرمایید
متن آهنگ
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطلب مفید
فرحناز گنجهء
باتشکر از معرفی این سایت
مطالب بسیار زیبا ومفید بود .خسته نباشید با تشکر از توجه جنابعالی
فالوور اینستاگرام
خسته نباشید ممنون به خاطر این
مطلب مفید